Horgászrend

Általános szabályok

 1. A Horgászrendben nem szabályozott kérdésekben a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény (Hhvtv.), a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013.(XII. 29.) VM rendelet (Vhr.), valamint a Magyar Országos Horgászszövetség Országos horgászrendjében foglaltak irányadók. A Horgászrendben használt fogalmakat a Hhvtv. és a Vhr. szerint kell értelmezni.
 2. A területi jegy megváltásával a horgász a Horgászrend szabályait, valamint a területi jegyen szereplő egyéb rendelkezéseket tudomásul veszi, azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el, egyben hozzájárul ahhoz, hogy a horgászat szabályainak megsértése esetén róla fénykép-, vagy videofelvétel készülhessen. A tavon ipari kamera rendszer üzemel!
 3. A Pecatanya Horgásztó és Pihenőpark Kft.-t a kezelésében lévő vízterületen horgászat közben vagy azzal összefüggésben bekövetkezett balesetért vagy kárért felelősség nem terheli.
 4. A Pecatanya Horgásztó és Pihenőpark Kft. kezelésében lévő halgazdálkodási vízterületen horgászni, illetőleg a vízterületen vagy annak partján horgászkészséggel tartózkodni csak a Pecatanya Horgásztó és Pihenőpark Kft. által kiadott érvényes területi jegy és a horgászathoz a jogszabályok által előírt más szükséges dokumentumok birtokában lehet. Ebből kifolyólag napijegyet csak érvényes állami jeggyel rendelkező horgász válthat ki. A tógazda felszólítására ezen dokumentumokat a horgász köteles ellenőrzés céljából átadni.
 5. A vízterületen horgászni csak saját felelősségre lehet.
 6. 14 év alatti gyermek kizárólag csak szülői felügyelettel tartózkodhat a tó területén. A gyermek biztonságáért és viselkedéséért kizárólag a szülő, vagy kísérő a felelős!
 7. A kímélő pontybölcső használata kötelező, mely bemutatása érkezéskor szükségszerű. Amennyiben a horgász nem rendelkezik saját pontybölcsővel, térítés ellenében biztosítunk egyet. A horgászat befejeztével a bérbeadott pontybölcsőt kérjük tiszta állapotban átadni!
 8. Fák, bokrok, vízinövények kivágása, tördelése, gyérítése tilos.
 9. Tűzrakás csak a kijelölt helyeken és előre egyeztetés után engedélyezett!
 10. A tóban fürödni életveszélyes, ezért TILOS!
 11. Cigaretta csikket, tökmag és napraforgó héjat, valamint a szemetet az erre a célra kihelyezett kukába szíveskedj dobni. A tűzrakóhely nem a szemét tárolására szolgál! A horgász köteles a horgászhelyet tisztán és szemétmentesen átadni!
 12. A tónál érkezéskor be-, távozáskor ki kell jelentkezni (a nem horgászó vendégeknek is)!
 13. Háziállatot a tó területére NEM lehet behozni!
 14. Távozáskor a csomagokat és a gépjárművet a horgász felszólításra köteles bemutatni a tógazda részére (a halak eltulajdonítása és arra való kísérlet bűntető feljelentést von maga után).
 15. Az a horgász aki a szabályok ellen szándékosan vét, horgászatát köteles azonnal befejezni a tavat elhagyni és a tóról kitiltásra kerül!!!
  Szabálysértés illetve bűncselekmény elkövetése/ elkövetésének gyanúja büntetőfeljelentést von maga után!
 16. A Házirend betartása minden horgász és látogató számára kötelező! A szabályok el nem olvasása nem mentesít senkit a szabályok betartása alól!

Amennyiben egy horgász társát hallopáson éri és ezt jelzi a tógazdának, akkor jutalmul egy 15 alkalmas napijegyet kap ajándékba!

 

Horgászrend

 1. Napijegyes horgász a „Fogd meg és kíméletesen engedd vissza” elvet vallva, valamennyi kifogott halat köteles visszaengedni. Amúr és kárász korlátozás nélkül elvihető az aktuális napi áron, ponty csak 3 kilogramm alatt vihető el. Az aktuális napi árakról érdeklődj a tógazdánál.
 2. Haltartóban tárolni csak a helyben kifogott halat lehet. A horgászhely elhagyásáig az elvitelre szánt halat élve kell tartani, vízparton halat tisztítani nem lehet (darabolás, filézés nem megengedett). Tilos a halat más horgász által fogott halakkal együtt, közös szákban tartani. A haltartó szákba helyezett halat cserélni, valamint a tóba visszaengedni tilos!​
 3. Horgászni 2 bottal, botonként 1, KIZÁRÓLAG SZAKÁLL NÉLKÜLI horoggal lehet! Az ólom illetve etetőkosár felett semmilyen fajta forgókapocs, előke tartó nem lehet, hogy a hal elvesztése esetén az ólom illetve az etetőkosár akadálytalanul leeshessen a zsinórról ezzel kímélve a halat! Hayabusa M1-es horgot használni, fonott zsinórt (mint főzsinórt) és fonott dobóelőkét használni TILOS!!!
 4. Ragadozó halra horgászni TILOS!
 5. A Pecatanya horgásztavon a lékhorgászat nem megengedett.
 6. A horgászat során nagyméretű merítőháló és sebfertőtlenítő szer használata kötelező!
 7. A jó vízminőség hosszú távú megőrzésének érdekében napi 3 kilógrammnál több etetőanyag tóba juttatása tilos. Kutyatáppal és egyéb állatok etetésére szolgáló eledellel horgászni TILOS!
 8. Etetőhajó használata csak etetésre engedélyezett, BEHÚZÁSRA NEM!
 9. A horgász a bevetett horgászeszköztől csak úgy távolodhat el, hogy kapás esetén arra reagálhasson. A bevetett horgászeszköz őrzését, felügyeletét másra bízni valamint őrizetlenül hagyni TILOS! Az esetlegesen eltűnt tárgyakért felelősséget nem vállalunk!
 10. A horgászhelyet sötétedés után kötelező jól látható módon megvilágítani.
 11. A tó nyitvatartása szezonálisan változik. A horgászhelyek, illetve a tó elhagyása záróráig kötelező minden vendég számára!
 12. A tó területén a járművek megengedett sebessége 5 km/ó
 13. A felszerelések, csomagok, hátizsákok, stb. a zárókerítésen való átadása, átdobása TILOS!

Cím

Az 51-es főútról Bugyi irányába fordulva az 5202-es úton körülbelül 5 percnyi autózás után, a Rukkel tó után jobbra fordulva érkezünk meg a bejárathoz.

PECATANYA horgásztó
2336 Dunavarsány
012/4

GPS lat.: 47.2859438  GPS long.: 19.1092191

TÉRKÉP...

Elérhetőség

Egész évben várjuk a halfogásra és tartalmas kikapcsolódásra vágyó sporttársakat!

Email: pecatanya2021[kukac]gmail.com

Telefonszám (07:00-17:00): +36 20 342 1484

Bővebben...